Skip to content
SV

Säg adjö till torr inomhusluft!

Lämplig luftfuktighet är viktig för vårt välbefinnande. Alltför torr inomhusluft orsakar och förvärrar många symtom samt bidrar till uppkomsten av förkylningar och allergiska symtom. Ufox är en finländsk luftfuktare som avger ånga och lindrar dessa symtom. Apparaten är pålitlig, lätt att använda och har lång livslängd.

ufox logo

allaway ufox

Säg adjö till torr inomhusluft!

Lämplig luftfuktighet är viktig för vårt välbefinnande. Alltför torr inomhusluft orsakar och förvärrar många symtom samt bidrar till uppkomsten av förkylningar och allergiska symtom. Ufox är en finländsk luftfuktare som avger ånga och lindrar dessa symtom. Apparaten är pålitlig, lätt att använda och har lång livslängd.

ufox logo

Lämplig luftfuktighet hjälper mot

Allergiska symtom och symtom i luftvägarna –

binder damm ur luften och fuktar slemhinnorna

Förkylningar och halsont –

löser upp slem och rensar lungorna

Trötthet och en känsla av täppthet –

lindrar genom att öppna luftvägarna

Torra ögon och irriterad hud –

återfuktar ögonen och huden

En luftfuktare för hela familjen

Ufox-återförsäljare

Ufox logo 50

Ufox fyller 50 år!

”Den ikoniska Ufox-luftfuktaren fyller 50 år i vinter”

Ufox-luftfuktarna har varit föregångare bland bakteriefria luftfuktare som fungerar med förångningsprincipen. Jämfört med konkurrerande produkter är fördelarna med Ufox att de är hälsosamma, tysta, lättskötta och driftsäkra samt att luftfuktigheten hålls jämn och att apparaten har lång livslängd.

Den första prototypen för Ufox föddes i ett garage i Korpilahti år 1970. I det skedet hade uppfinnarna ingen aning om hur populär produkten skulle bli. Det fanns dock en tydlig vision om serieproduktion av produkten. Ufox-uppfinningen patenterades och mönsterskyddades och tillverkningen inleddes 1972.

Ufox har fått flera priser för sin design

Ufox är känt för den unika, rymdinspirerade formgivningen. Ufox-luftfuktare har tillverkats i många olika färger under årens lopp. Numera finns den i tidlös vit färg, som har varit den populäraste färgen.

År 1972 fick Ufox medaljer vid uppfinnings- och nyhetsmässorna i Köln, Bryssel och Caen i Frankrike. År 1973 fick Ufox guldmedaljen vid patentmässan i New York. Som helhet kan Ufox formgivning anses vara lyckad. Den nuvarande Ufox U3S är mycket likadan som den första versionen Ufox 1.

Lämplig luftfuktighet inomhus – en viktig del av livskvaliteten

Lämplig luftfuktighet är viktig för vårt välbefinnande. Inomhusluftens fuktighet varierar enligt årstid och påverkas av utomhusluftens fuktighet och temperatur. På vintern är det svårt att uppnå den rekommenderade luftfuktigheten eftersom utomhusluften ofta är mycket torr. Med en Ufox håller du inomhusluften lämpligt fuktig och behaglig.

Vilken luftfuktighet har du hemma?

Den relativa fuktigheten i frisk inomhusluft borde vara 30-45 procent, men i de flesta moderna hem är luften mycket torrare under vintern. I moderna bostäder finns många faktorer som påverkar luftfuktigheten: i synnerhet avlägsnas fuktighet av effektiv ventilation. Även maskinell torkning av tvätt och mindre regelbunden matlagning i bostäderna minskar luftfuktigheten.

Under uppvärmningsperioden kan inomhusluftens relativa fuktighet vara mycket låg i centralvärmehus, rentav under 10 %.

Enligt experter orsakar och ökar torr inomhusluft irritationssymtom i luftvägarna, på slemhinnorna och på huden. Torr luft gör det också svårare för slem att avlägsnas från luftvägarna, vilket ökar risken för slemhinneinflammationer. Stillastående luft är en bra grogrund för bakterier och virus eftersom den ger dem möjlighet att föröka sig och orsaka sjukdomar utan hinder. Därtill kan allergiska symtom bli värre, eftersom det finns mera damm i torr inomhusluft än i fuktig.

Torr inomhusluft orsakar symtom såsom:
  • irritation i luftvägarna, torr hosta
  • trötthet
  • klåda i ögonen
  • torr hud
  • känsla av täppthet

Alltför torr inomhusluft i hemmen kan också leda till att möbler och parkettgolv spricker och att fogar öppnar sig. Även textilier blir elektriska, blommor och grönväxter lider och dammet svävar i luften. Därtill lider konstverk och instrument såsom piano och gitarr av för torr luft.

Enligt undersökningar är en luftfuktare som förångar den bästa typen av luftfuktare, eftersom vattnet värms upp tillräckligt och fuktandet då sker på det mest hygieniska sättet. Ufox-luftfuktaren fuktar inomhusluften genom förångning och är därför bakteriefri. Ufox-luftfuktaren är också ljudlös och stör inte nattsömnen.

Hälsosam vattenånga är bakteriefri

Vattnet hettas upp tillräckligt, vilket gör vattenångan som fuktar luften fri från bakterier och föroreningar.

Tyst apparat som inte stör nattsömnen

Luftfuktaren Ufox är ljudlös och stör inte nattsömnen. Termostaten ser till att apparaten stängs av om vattnet tar slut.

Lång livslängd och lätt att använda

Ufox är en pålitlig produkt med lång livslängd som inte har några förslitningsdelar. Vid regelbunden rengöring håller den länge.

Designad och tillverkad i Finland

Ufox-luftfuktaren är designad
 i Finland och började tillverkas redan år 1971. Ufox-luftfuktarna tillverkas fortfarande i Finland.

Kundernas favorit redan i flera år

"En snygg och välfungerande luftfuktare. Fuktar jämnt och säkert. Verkar vara en produkt som håller i åratal. I många andra luftfuktare har jag stött på olika irriterande saker, t.ex. vitt kalkdamm, vattenläckage, rengöringsbehov varje vecka, osv. I den här finns inte sådana problem. Om man vill ha en praktisk kvalitetsprodukt som fungerar säkert och inte hela tiden behöver skrubbas och putsas så rekommenderar jag den här."
- Kundrespons / Verkkokauppa.com

Lätt att använda och rengöra

Ufox är en produkt med lång livslängd eftersom den inte har några delar som slits. Själva apparaten utsöndrar inga orenligheter i vattnet eller luften, men vattnet kan med tiden orsaka kalkavlagringar.

Apparaten är lätt att sköta med Ufox-rengöringsmedel, som avlägsnar kalkavlagringen som vattnet orsakar och andra mineraler från vattenbehållaren och motstånden. Apparaten fungerar i tiotals år om man kommer ihåg att rengöra den regelbundet med Ufox-rengöringsmedel.

 

Ufox-rengöringsmedlet håller
luftfuktaren ren.

Orenligheterna i vattnet samlas med tiden lätt på luftfuktarens botten och motstånd. Det nya Ufox-rengöringspulvret har utvecklats för att underlätta rengöring av luftfuktare. Pulvret är lätt att använda och säljs i förpackningar med två doser. Produkten lämpar sig för alla Ufox-luftfuktare.

Bruksanvisning

Koppla bort fuktaren från elnätet. Skölj bort smuts som lossnar lätt från karet. Häll tillräckligt med vatten i karet så att motståndet täcks över (modell U3S: 1,0-1,7 liter, modell HK2: 0,7-1,2 liter). Tillsätt därefter en påse (50 g) rengöringspulver i vattnet. Låt lösningen verka i 1–24 timmar.

Använd vid behov en mjuk borste. Skölj bort slammet som lagt sig på bottnen noggrant med rikliga mängder vatten.

Undvik att andas in ångorna! Se upp så att du inte får kemikalier på huden eller i ögonen. Ufox-rengöringsmedlet får inte blandas med något annat rengöringsmedel. Använd inte produkten på ytor av zink, aluminium, porslin, emalj eller krom. Vatten får inte hamna på de elektriska anordningarna. Hantering av avfall Utspätt med rikliga mängder vatten: i avloppet. Oanvänt rengöringsmedel: insamling av problemavfall.

Förvara torrt och svalt i ett ventilerat utrymme.

Förvara utom räckhåll för barn.

 

Vilken Ufox-luftfuktare skulle passa er?

Ufox HK2

Ufox HK 2

Ufox HK2 lämpar sig bäst för att fukta mindre rum.

Bruksanvisning
Broschyr

Förångningseffekt (spänning 207-244 V) 1-1,5 dl/h
Vattenbehållarens volym 5,7 l
*Ytrekommendation bostäder/kontor 20-50 m2 / under 20 m2
Eleffekt 230 V 160 W
Påfyllningsintervall med +40 C vatten 38-58 h
Vattentemperatur 65-95 C
Ångtemperatur 50-70 C
Höjd/diameter 210/270 mm
Visare för vattennivån Ja
Strömbrytare och kontrollampa Ja
Automatisk avstängning när vattnet tar slut Ja
Stänkskydd Nej
Stänkskydd Nej
Effektreglage Nej
Vikt 1,5 kg
Garantitid 2 år
Bakteriefri Ja
Färger Vit

Ufox U3S

Ufox 3 S

Ufox U3S-modellen för större utrymmen, såsom kontor.

Bruksanvisning
Broschyr

Förångningseffekt (spänning 207-244 V) 1-1,5 eller 2,5-4 dl/h
Vattenbehållarens volym 5,1 l
*Ytrekommendation bostäder/kontor 20-100 m2 / under 40 m2
Eleffekt 230 V 160 eller 320 W
Påfyllningsintervall med +40 C vatten 12-50 h
Vattentemperatur 65-95 C
Ångtemperatur 50-60 C
Höjd/diameter 220/380 mm
Visare för vattennivån Ja
Strömbrytare och kontrollampa Ja
Automatisk avstängning när vattnet tar slut Ja
Stänkskydd Ja
Låsanordning på locket Ja
Effektreglage Ja
Vikt 2,3 kg
Garantitid 2 år
Bakteriefri Ja
Färger Vit

Vanliga frågor om Ufox-luftfuktare

We use cookies to improve user experience. By your continued use of this site you accept such use. Read more about our cookie policy and privacy policy.
Close
Ta kontakt