Skip to content
SV

Drömmen om ett hälsosamt höghus

Ren inomhusluft är en av de mest betydande faktorerna som påverkar kvaliteten på boendekomforten. Allaway-systemet förbättrar renheten i inomhusluften. När utblåsningsluften inte blåses tillbaka in i bostadsutrymmet, blir det lättare att andas hemma.

 

För den rena inomhusluften

Inomhusluftens inverkan upptäcks oftast först när någonting är fel. Vi vill påverka kvaliteten på inomhusluften på ett förebyggande sätt. När dammsugarens utblåsningsluft inte blåses tillbaka in i bostadsutrymmet, blir det lättare att andas. Vid montering av centraldammsugare i höghus, påverkas boendekomforten enormt och den höjer utrustningsstandarden på ett förmånligt sätt. Centraldammsugarsystem för höghus planeras efter samma principer som system för egnahemshus. I höghus används en gemensam frånluftskanal.

Monteringen kan göras i samband med att höghuset byggs eller i samband med ett saneringsprojekt.

 

Varför Allaway?

  • Förbättrar boendekomforten
  • Påverkar kvaliteten på inomhusluften
  • Höjer husets utrustningsstandard förmånligt
  • Förbättrar boendetrivseln märkbart

Läs mer i guiden för planerare

Ladda ned guiden här

Mångsidiga C-serien lämpar sig utomordentligt också i höghusobjekt

I höghus används Allaway C-seriens centralenheter. Centralenheterna i Allaways C-serie är som standard utrustade med backventil. Tack vare backventilen kan frånluften ledas till en gemensam frånluftskanal. Centralenheterna i C-serien har stålhölje och tack vare sin storlek ryms det även i små utrymmen. Centralenheterna i C-serien kan placeras var som helst i bostaden: till exempel i skrubben eller till och med i badrummet, eftersom de är stänkvattenskyddade.

 

Duo för objekt där det inte finns möjlighet till utblåsning

Duo är en liten centraldammsugare som kan placeras fritt i inomhusutrymmen och den lämpar sig för bostäder där det inte finns möjlighet att leda ut utblåsningsluften. Då monteras ett hepa-filter i Duon, varpå utblåsningsluften filtreras till utrymmet där dammsugaren är monterad, till exempel i städskrubben. På så sätt kan luftströmmen från utblåsningen inte sprida ut damm som inte ännu dammsugits i bostaden, vilket en traditionell dammsugare gör, utan utblåsningsluften blir kvar i rummet där dammsugaren är placerad.

 

Allaway återförsäljare

Allaway servicefirmor

Allaway international

No Posts Found.

We use cookies to improve user experience. By your continued use of this site you accept such use. Read more about our cookie policy and privacy policy.
Close
Ta kontakt