Skip to content
SV

Radhus i två plan byggt på 80-talet

keskuspölynimuri rivitaloon asennus

Centralenhet

Centraldammsugaren kan även monteras i ett radhus. I det här tvåplansradhuset från 80-talet valdes ett vindfång som placeringsplats för centralenheten C 30. Centralenhetens väggfäste monterades med konsoler för utanpåliggande montering ovanför skostället.

Rörsystem

Utblåsningsröret monterades uppåt från centralenheten och därifrån vidare utmed takkanten genom ytterväggen. Utblåsningsventilen placerades till vänster om huvudingången, under regntaket. Utblåsningsljuddämparen monterades i takkanten på insidan av väggen. För dammröret borrades ett hål med en diameter om 50 millimeter i överdelen av vindfångets mellanvägg som ledde till den övre sockeln på skåpsystemet i hallen. Röret till sugdosan på nedervåningen monterades i sockeln vid det sista skåpet i skåpsystemet, varifrån dammröret monterades i det nedre skåpet via hålen som borrats genom det övre skåpet. Sugdosan monterades genom mellanväggen på cirka 90 centimeters höjd på vardagsrumssidan.

För monteringen av sugdosan på övervåningen togs bottenskivan i garderoben i sovrummet bort för att få ett hål för dammröret i hålbjälklaget. Skrubben på övervåningen var på samma ställe som nedervåningens skåpsystem, så fördelningen av dammröret gjordes i den övre sockeln i skåpsystemet på nedervåningen. På övervåningen fästes dammröret i innerväggen i skåpet på rumssidan och för sugdosan borrades ett hål med en diameter om 50 millimeter i höjd med lampknappen i mellanväggen. Väggens genomföring gjordes med hjälp av en förlängning och locket fästes med ett monteringsfäste för gipsskivor i väggskivan.

Sugdosor

I det här exemplet monterades båda sugdosorna så att dammröret och sugdosans vinkelanslutning fästes bakom väggen och sugdoselocket i väggskivan på framsidan av väggen. För genomföringen kapades ett stycke i lämplig längd av förlängningen. Vid montering av gipsskiveväggen används för den avsedda fästen. Det lönar sig att borra fast fästena innan ett hål med en diameter om 50 millimeter borras för sugdosan. På så sätt minskar risken för att skivan ska spricka.

We use cookies to improve user experience. By your continued use of this site you accept such use. Read more about our cookie policy and privacy policy.
Close
Ta kontakt