Skip to content
RU

Hyvästi kuiva sisäilma!

Ufox on suomalainen ilmankostutin, joka helpottaa kuivan sisäilman oireita. Ufox on luotettava, pitkäikäinen ja helppokäyttöinen.

Ufox ilmankostutin logo

allaway ufox

Hyvästi kuiva sisäilma!

Ufox on suomalainen ilmankostutin, joka helpottaa kuivan sisäilman oireita. Ufox on luotettava, pitkäikäinen ja helppokäyttöinen.

Ufox ilmankostutin logo

Ufox-jälleenmyyjät

verkkokauppa-logo
allergiakauppa-logo
suodatinkeskus-logo
prisma-logo
rakentajafi 600x200

Ufox U3s ilmankostutin havunvihreä

Supersuosittu Ufox U3S ilmankostutin on nyt saatavana myös havunvihreänä värinä. Vuodesta 1971 Ufox ilmankostuttimet ovat tuoneet apua suomalaisiin koteihin. Kun kurkussa on kaktus, tai kotona on kuivaa Ufox auttaa.

Kuiva sisäilma voi aiheuttaa useita oireita, kuten hengitysteiden ärsytystä, kuivaa yskää, väsymystä, silmien kutinaa, ihon kuivumista, tai tukkoista oloa. Tutkimusten mukaan höyrystävä ilmankostutin on ilmankostutintyypeistä paras, koska siinä vesi kuumennetaan riittävästi eli ilman kostuttaminen on hygieenisintä. Ufox ilmankostutin kostuttaa huoneilman höyrystämällä ja se siksi on bakteeriton. Ufox-ilmankostutin on myös äänetön eikä se häiritse yöunta.

Ufox ilmankostuttimet ovat kotimaisia ja ne valmistetaan Allawayn Jyväskylän tehtaalla.

Sopiva sisäilman kosteus - tärkeä osa elämisen laatua

Sopiva ilmankosteus on tärkeää hyvinvointimme kannalta. Sisäilman kosteus vaihtelee vuodenaikojen mukaan ja siihen vaikuttavat ulkoilman kosteus ja lämpötila. Suositeltavaa ilmankosteutta on vaikeaa saada aikaan talvella, jolloin ulkoilma on usein hyvin kuivaa. Ufoxilla pidät kotisi sisäilman sopivan kosteana ja miellyttävänä.

Mikä on kotisi ilmankosteus?

Terveellisen sisäilman suhteellisen kosteuden tulisi olla 30-45 prosenttia, mutta useimmissa nykykodeissa sisäilma on talvikaudella  huomattavasti kuivempaa. Moderneissa asunnoissa ilmankosteuteen vaikuttavat monet tekijät: erityisesti tehokas ilmanvaihto poistaa kosteutta. Myös koneellistunut pyykinkuivaus ja ruuanlaiton väheneminen asunnoissa alentavat ilmankosteutta.

Lämmityskaudella huoneilman suhteellinen kosteus keskuslämmitystaloissa voi olla hyvin alhainen, jopa alle 10%.

Asiantuntijoiden mukaan kuiva sisäilma aiheuttaa ja lisää hengitysteiden, limakalvojen ja ihon ärsytysoireita. Se myös heikentää liman poistumista hengitysteistä, mikä puolestaan lisää limakalvojen tulehdusriskiä. Paikallaan pysyvä lima on hyvä kasvualusta bakteereille ja viruksille, jotka pääsevät näin rauhassa lisääntymään ja aiheuttamaan tauteja. Lisäksi allergiaoireet saattavat korostua, sillä kuivassa sisäilmassa on enemmän pölyä kuin kosteassa.

Kuiva sisäilma aiheuttaa oireita, joita ovat:

  • hengitysteiden ärsytys, kuiva yskä
  • väsymys
  • silmien kutina
  • ihon kuivuminen
  • tukkoinen olo

Liian kuiva huoneilma voi aiheuttaa kodeissa myös huonekalujen ja parkettilattioiden halkeilua sekä osien irtoamista liitoksista. Myös tekstiilit sähköistyvät, kukat ja viherkasvit kärsivät ja pöly leijailee ilmassa. Myös taideteokset ja soittimet kuten piano ja kitara kärsivät liiallisesta kuivuudesta.

Tutkimusten mukaan höyrystävä ilmankostutin on ilmankostutintyypeistä paras, koska siinä vesi kuumennetaan riittävästi eli ilman kostuttaminen on hygieenisintä. Ufox-ilmankostutin kostuttaa huoneilman höyrystämällä ja se siksi on bakteeriton. Ufox-ilmankostutin on myös äänetön eikä se häiritse yöunta.

Asiakkaiden suosikki jo vuosien ajan

"Hyvän näköinen ja toimiva ilmankostutin. Kostuttaa tasaisesti ja varmasti. Vaikuttaa tuotteelta joka kestää vuosikausia. Monissa muussa ilmankostuttajassa olen törmännyt erilaisiin ärsyttäviin seikkoihin, esim. valkoinen kalkkipöly, vesivuoto, viikoittainen putsaamistarve, yms. Tässä ei ole niitä ongelmia. Jos haluaa varmasti toimivan, käytännöllisen laatutuotteen jota ei joka välissä tarvitse hinkata ja putsata, niin tätä suosittelen."
- Asiakaspalaute / Verkkokauppa.com

Helppo käyttää ja puhdistaa

Ufox on pitkäikäinen tuote, koska siinä ei ole käytössä kuluvia osia. Itse laitteesta ei liukene epäpuhtauksia veteen tai ilmaan, mutta vedestä voi jäädä ajan myötä kalkkisaastumia.

Huoltaminen on helppoa Ufox -puhdistusaineella, jolla voidaan poistaa vedestä tiivistynyt kalkkikerrostuma sekä muut mineraalit vesisäiliöstä ja vastuksista. Laite toimii vuosikymmeniä, kun sitä muistaa puhdistaa säännöllisesti Ufox- puhdistusaineella.

 

Kumpi Ufox ilmankostutin sopisi teille?

Ufox hk2

Ufox HK 2

Ufox HK2-malli soveltuu pienempien huonetilojen kostuttamiseen.

Käyttöohje

Höyrystysteho (jännite 207-244 V) 1-1,5 dl/h
Vesisäiliön tilavuus 5,7 l
*Tilasuositus asunnot/toimistot 20-50 m2/ alle 20 m2
Sähköteho 230 v 165 W
Säiliön täyttöväli +40C vedellä 38-58 h
Veden lämpötila 65-95 C
Höyryn lämpötila 50-70 C
Korkeus/halkaisija 210/270 mm
Vesimäärän osoitin On
Käyttökytkin ja merkkivalo On
Automaattinen virrankatkaisu veden loputtua On
Loiskeritilä Ei
Kannenlukitsin Ei
Tehon säätö Ei
Paino 1,5 kg
Takuuaika 2 vuotta
Bakteeriton On
Värit Valkoinen

ufox u3s

Ufox 3 S

Ufox 3S-malli laajempiin huonetiloihin, kuten toimistoihin.

Käyttöohje

Höyrystysteho (jännite 207-244 V) 1-1,5 tai 2,5-4 dl/h
Vesisäiliön tilavuus 5,1 l
*Tilasuositus asunnot/toimistot 20-100 m2 / alle 40 m2
Sähköteho 230 v 150 tai 320 W
Säiliön täyttöväli +40C vedellä 12-50 h
Veden lämpötila 65-95 C
Höyryn lämpötila 50-60 C
Korkeus/halkaisija 220/380 mm
Vesimäärän osoitin On
Käyttökytkin ja merkkivalo On
Automaattinen virrankatkaisu veden loputtua On
Loiskeritilä On
Kannenlukitsin On
Tehon säätö On
Paino 2,3 kg
Takuuaika 2 vuotta
Bakteeriton On
Värit Valkoinen, havun vihreä (kausiväri 19-20)

 

We use cookies to improve user experience. By your continued use of this site you accept such use. Read more about our cookie policy and privacy policy.
Close
Контактная информация